malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ciasteczka maślane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Możemy też posypać cukierkami dekoracyjnymi czekoladowymi. Są chrupkie i smaczne na pewno zasmakują każdemu, bardzo szybko się je robi.

Ciasteczka maślane

Składniki:

Ciasteczka maślane

 

  • 1 kostka masła,
  • 3 szklanki mąki pszennej tortowej , szklanka cukru pudru,
  • 1 cukier waniliowy,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 jajka,
  • polewa czekoladowa jako dekoracja.

Sposób przygotowania:

Ciasteczka maślane
Jajka ucieramy na puszysty krem z cukrem. Następnie dodajemy miękkie masło i ucieramy dalej. Mąkę z proszkiem przesiewamy do masy. Ciasto zagniatamy i chwilę chłodzimy. Następnie należy rozwałkować na grubość 3 milimetry i wycinać kształty. Ciasteczka układamy na blasze i pieczemy około 15 minut w temp. 170 stopni. Wyjmujemy i studzimy. Następnie dekorujemy polewą czekoladową.

Tagi:

jajko jajka