Sposób przygotowania:
Pianka bananowaMasło
![Pianka bananowa Pianka bananowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pianka-bananowa-567357.jpg)
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Możemy też dodać jedno żółtko.
Galaretka
![Pianka bananowa Pianka bananowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pianka-bananowa-567358.jpg)
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w trzech szklankach gorącej wody i dokładnie studzimy, aż zacznie tężeć.
Masa
![Pianka bananowa Pianka bananowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pianka-bananowa-567359.jpg)
Do utartego z cukrem masła dodajemy pokrojone banany i galaretki. Dokładnie wszystko razem miksujemy.
Chłodzenie
![Pianka bananowa Pianka bananowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pianka-bananowa-567360.jpg)
Masę bananową rozlewamy do mniejszych naczynek i odstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę, by stężały.
Możemy udekorować też bitą śmietaną i owocami.