Sposób przygotowania:
Ciasteczka na piwie z powidłami
Mąkę wysypujemy na stolnicę lub blat. Masło kroimy na drobne kawałki, dodajemy cukier oraz przy pomocy noża łączymy składniki - siekamy. Następnie dodajemy po troszeczku piwo i całość zagniatamy rękami. Jeśli ciasto jest zbyt wilgotne - dodajemy więcej mąki, jeśli za suche - więcej piwa.
Ciasto dzielimy na trzy części, każdą rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm i foremkami wycinamy ciasteczka. Ciasteczka przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Na każdym ciasteczku przy pomocy szprycy do tortów stawiamy kleksa z powideł śliwkowych. Ciasteczka pieczemy przez ok. 18-20 minut w 170 stopniach do lekkiego przyrumienienia. Smacznego!
Ciasto dzielimy na trzy części, każdą rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm i foremkami wycinamy ciasteczka. Ciasteczka przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Na każdym ciasteczku przy pomocy szprycy do tortów stawiamy kleksa z powideł śliwkowych. Ciasteczka pieczemy przez ok. 18-20 minut w 170 stopniach do lekkiego przyrumienienia. Smacznego!
Netka
zbysiowa
-Natka-