Sposób przygotowania:
Ciasteczka orzechowe ze skwarków
Skwarki mielimy dwa razy w maszynce do mięsa. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia po czym dodajemy schłodzone skwarki. Dodajemy pozostałe składniki ciasta, i wyrabiamy szybko kruche ciasto. Wstawiamy je do lodówki na pół godziny po czym podsypując delikatnie mąką rozwałkowujemy ciasto na grubość pół centymetra.
Wykrawamy niewielkie kółeczka po czym pieczemy je w średnio gorącym piekarniku na złoty kolor. Po ostudzeniu dekorujemy ciasteczka. Topimy czekoladę z dodatkiem mleka, dodajemy zimne masło i mieszamy energicznie do jego rozpuszczenia.
Na każdym ciasteczku robimy kleks z czekolady po czym przylepiamy uprażone lekko cząstki orzechów włoskich.
Wykrawamy niewielkie kółeczka po czym pieczemy je w średnio gorącym piekarniku na złoty kolor. Po ostudzeniu dekorujemy ciasteczka. Topimy czekoladę z dodatkiem mleka, dodajemy zimne masło i mieszamy energicznie do jego rozpuszczenia.
Na każdym ciasteczku robimy kleks z czekolady po czym przylepiamy uprażone lekko cząstki orzechów włoskich.