anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Makaroniki włoskie z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jednym tchem można je opisać jako prawdziwe niebo w gębie,rozpływają się w ustach i znikają z talerza w mig.

Makaroniki włoskie z czekoladą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaroniki włoskie z czekoladą

 

  • 3 białka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 200 g cukru pudru
  • 120 g orzechów włoskich
  • krem czekoladowy ( nutella)

Sposób przygotowania:

Makaroniki włoskie z czekoladą
Białka ubić na sztywno, zasypać cukrem i ubić na lśniącą pianę. Orzechy zetrzeć bardzo drobno. Cukier puder przesiać przez sitko i dodać do niego orzechy. 

Dokładnie wymieszać i łyżka po łyżce dodawać do piany. 

Należy pamiętać ze trzeba mieszać delikatnie aby piana nie opadła. Pianę przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówka i wycisnąć na blachę robiąc dość duże odstępy. 

Piec w temperaturze 150 stopni około 15 minut. Gdy wystygną zdjąć z papieru i przełożyć kremem czekoladowym.  
Makaroniki włoskie z czekoladą
cukier puder dokładnie wymieszać z orzechami
Makaroniki włoskie z czekoladą
na blaszce robić duże odstępy bo ciastka się mogą rozlać trochę