Sposób przygotowania:
Makaroniki włoskie z czekoladą
Białka ubić na sztywno, zasypać cukrem i ubić na lśniącą pianę. Orzechy zetrzeć bardzo drobno. Cukier puder przesiać przez sitko i dodać do niego orzechy.
Dokładnie wymieszać i łyżka po łyżce dodawać do piany.
Należy pamiętać ze trzeba mieszać delikatnie aby piana nie opadła. Pianę przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówka i wycisnąć na blachę robiąc dość duże odstępy.
Piec w temperaturze 150 stopni około 15 minut. Gdy wystygną zdjąć z papieru i przełożyć kremem czekoladowym.
Dokładnie wymieszać i łyżka po łyżce dodawać do piany.
Należy pamiętać ze trzeba mieszać delikatnie aby piana nie opadła. Pianę przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówka i wycisnąć na blachę robiąc dość duże odstępy.
Piec w temperaturze 150 stopni około 15 minut. Gdy wystygną zdjąć z papieru i przełożyć kremem czekoladowym.