elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Ciasteczka orzechowo-jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka orzechowo-jogurtowe

Ciasteczka orzechowo-jogurtowe

Składniki:

Ciasteczka orzechowo-jogurtowe

 

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki masła orzechowego
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • pół szklanki cukru
  • pół kostki masła
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orzechowo-jogurtowe
Najpierw zagnieść ze sobą wszystkie składniki poza mąką. Następnie dodać mąkę i zagnieść ciasto, z którego ukształtować 3 wałki, które obtoczyć w cukrze. Wałki zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 45 minut. Następnie wyjąć i pokroić na kawałki grubości pół centymetra. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach. Piec w temp. 190 st. aż będą rumiane.