Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane
1. Płatki owsiane podsmażyć w rondelku, bez dodatku tłuszczu, na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się lekko zrumienią. Następnie ostudzić.
2. Gdy płatki ostygną dodać do nich żółtka, margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki, żurawinę,cukier wraz z cukrem waniliowym, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszać.
Z masy formować małe ciasteczka i piec je w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
2. Gdy płatki ostygną dodać do nich żółtka, margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki, żurawinę,cukier wraz z cukrem waniliowym, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszać.
Z masy formować małe ciasteczka i piec je w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Ania Hosz