Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane z żurawiną
Masło rozpuścić na patelni, dodać płatki owsiane, uprażyć na złoty kolor uważając żeby płatki się nie spaliły. Dodać cukier, chwilę mieszać. Płatki przełożyć do miski i przestudzić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Wsypać płatków. Dodać żurawiny i rozbełtane jajka – dokładnie wymieszać.
Masę wyjąć na stolnicę (ciasto powinno mieć około 5 mm grubości). Kubkiem wycinać ciasteczka i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem.
Ciasteczka owsiane piec w piekarniku nagrzanym do 160° C przez około 15 minut (aż się zarumienią).
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Wsypać płatków. Dodać żurawiny i rozbełtane jajka – dokładnie wymieszać.
Masę wyjąć na stolnicę (ciasto powinno mieć około 5 mm grubości). Kubkiem wycinać ciasteczka i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem.
Ciasteczka owsiane piec w piekarniku nagrzanym do 160° C przez około 15 minut (aż się zarumienią).
Stenka