Sposób przygotowania:
Półkruche misie z kostką czekolady w łapkach
Ciasto kruche: Mąkę i cukier puder przesiać, wymieszać. Dodać pozostałe składniki ciasta kruchego i szybko wyrobić rękami do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ją folią spożywczą i schłodzić w lodówce minimum 60 minut.
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremki w kształcie misia wykrawać ciasteczka. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie.Na środku każdego misia umieścić kostkę czekolady i zawinąć łapki do środka, docisnąć.
Przy pomocy wykałaczki zrobić oczka i uśmiechy. Blaszkę z ciastkami włożyć do lodówki na 15 minut.
Piec w 180 st.C przez ok.7-10 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone wyjąć i ostrożnie przenieść na kratkę w celu ostudzenia.
Smacznego!
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremki w kształcie misia wykrawać ciasteczka. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie.Na środku każdego misia umieścić kostkę czekolady i zawinąć łapki do środka, docisnąć.
Przy pomocy wykałaczki zrobić oczka i uśmiechy. Blaszkę z ciastkami włożyć do lodówki na 15 minut.
Piec w 180 st.C przez ok.7-10 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone wyjąć i ostrożnie przenieść na kratkę w celu ostudzenia.
Smacznego!
niezły kąsek