Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsianeETAP 1:
Do miski miksera wkładamy masło , następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, a także muscovado i ucieramy na puszysty krem.
W następnej kolejności ucieramy z jajkiem i mąką zmieszaną z proszkiem, sodą i solą.
ETAP 2:
Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy płatki owsiane, mieszamy aby połączyły się z ciastem.
ETAP 3:
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy pomiędzy nimi.
Dłonie można co jakiś czas zwilżyć wodą ponieważ ciasto się klei.
ETAP 4:
Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni i pieczemy w nim ciastka przez 14 minut.
Po upieczeniu pozostawiamy na blasze aż całkowicie wystygną, dopiero wtedy zdejmujemy.