Sposób przygotowania:
Grahamowe ciasteczka z dżemem
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki i lekko spłaszczamy formując ciasteczka.
2. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do zrumieniania.
3. Upieczone ciasteczka studzimy, nakładamy porcje dżemu i podajemy.
4. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi około 25 ciastek.
2. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do zrumieniania.
3. Upieczone ciasteczka studzimy, nakładamy porcje dżemu i podajemy.
4. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi około 25 ciastek.