-Kassia-xD

-Kassia-xD

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Ciasteczka twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i łatwe w przygotowaniu!

Ciasteczka twarogowe

Składniki:

Ciasteczka twarogowe

 

  • 25 dag mąki wrocławskiej
  • 7 dag mąki do posypywania
  • 1 kostka margaryny mlecznej
  • 25 dag chudego twarogu
  • kwaskowaty dżem
  • 6 dag cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciasteczka twarogowe
Z twarogu, margaryny i mąki zagnieść ciasto i odłożyć je do lodówki na 1 godzinę. Potem dokłdadnie rozwałkować na grubość 1 cm i wykrajać kółka np. szklanką o średnicy 5 cm. Na środek każdego położyć łyżeczkę drobnego, kwaskowatego dżemu. Ułożyć na blaszce i piec w rozgrzanym do około 200 stopni piekarniku przez około 20 minut. Na końcu posypać cukrem pudrem.
Uwaga! Ciastka najlepiej spożyć odrazu po wystygnięciu.
Smacznego!