slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Ciasteczka z amarantusa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne i miękkie ciasteczka bezglutenowe. Ciasteczka z amarantusa ekspandowanego mogą być zdrowym deserem.Pysznie smakują z kubkiem mleka lub jako coś słodkiego do kawy. Polecam.

Ciasteczka z amarantusa

Składniki:

Ciasteczka z amarantusa

 

  • 1 szkl amarantusa ekspandowanego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mielonych migdałów

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z amarantusa
Do miski wbijamy jajko, dodajemy syrop z agawy i mieszamy razem. Następnie wsypujemy amarantus i mielone migdały. Dokładnie mieszamy . Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i je spłaszczamy. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy ciasteczka przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy.