Sposób przygotowania:
Ciasteczka z bananem i amarantusem
Orzechy mielimy w blenderze.
Żurawinę sikamy ręcznie albo też w blenderze.
Banany obieramy i rozgniatamy widelcem na papkę.
Do miski przekładamy banany dodajemy olej kokosowy cukier kokosowy, sodę, wiórki kokosowe wsypujemy amarantus i dodajemy posiekane orzechy i żurawinę. Wyrabiamy masę najpierw łyżką a później ręką.
Odstawiamy masę na jakiś czas.
Na talerzyk sypiemy mąkę kokosową.
Łyżeczką nabieramy masę formujemy kulki i obtaczamy w mące kokosowej.
Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem .
Pieczemy około 20-25 minut 175 st.
Ciasteczka po upieczeniu są wilgotne w środku ale bardzo pyszne.
POLECAM!!!
Żurawinę sikamy ręcznie albo też w blenderze.
Banany obieramy i rozgniatamy widelcem na papkę.
Do miski przekładamy banany dodajemy olej kokosowy cukier kokosowy, sodę, wiórki kokosowe wsypujemy amarantus i dodajemy posiekane orzechy i żurawinę. Wyrabiamy masę najpierw łyżką a później ręką.
Odstawiamy masę na jakiś czas.
Na talerzyk sypiemy mąkę kokosową.
Łyżeczką nabieramy masę formujemy kulki i obtaczamy w mące kokosowej.
Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem .
Pieczemy około 20-25 minut 175 st.
Ciasteczka po upieczeniu są wilgotne w środku ale bardzo pyszne.
POLECAM!!!
BozenaMatuszczyk
gusia1000