Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasteczka z amarantusem
Całe jajka ubić z cukrem jak na biszkopt. Banana obrać ze skórki, pokroić na kawałki, zmiksować.
Mąkę pszenną i mąkę kokosową wymieszać z płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia.
Dodać jajka, olej, zmiksowany banan i bakalie. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto.
Następnie formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, spłaszczać, posmarować wodą wymieszaną z cukrem waniliowym, obtoczyć w amarantusie.
Ułożyć na przygotowanej blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-18 minut w temp. 180 stopni.
Mąkę pszenną i mąkę kokosową wymieszać z płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia.
Dodać jajka, olej, zmiksowany banan i bakalie. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto.
Następnie formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, spłaszczać, posmarować wodą wymieszaną z cukrem waniliowym, obtoczyć w amarantusie.
Ułożyć na przygotowanej blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-18 minut w temp. 180 stopni.
lukrowanepierniczki