Sposób przygotowania:
Babeczki ze szklaneczki na parze
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując dodać maślankę a na sam koniec olej.
Całość dokładnie zmiksować do połączenia składników.
Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao + startą czekoladę.
Do szklaneczek odpornych na ciepło wlać część ciasto jasne a w środek cienkim strumykiem wlać ciasto czekoladowe.(ciasta powinno być do połowy szklaneczki).
Babeczki w szklaneczkach wkładać do gotującej wody i gotować sprawdzając patyczkiem tak długo dopóki patyczek nie będzie suchy.
Gotujemy pod przykryciem lekko uchylając przykrywkę.
Woda ma zakrywać szklaneczki ponad połowę.
Całość dokładnie zmiksować do połączenia składników.
Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao + startą czekoladę.
Do szklaneczek odpornych na ciepło wlać część ciasto jasne a w środek cienkim strumykiem wlać ciasto czekoladowe.(ciasta powinno być do połowy szklaneczki).
Babeczki w szklaneczkach wkładać do gotującej wody i gotować sprawdzając patyczkiem tak długo dopóki patyczek nie będzie suchy.
Gotujemy pod przykryciem lekko uchylając przykrywkę.
Woda ma zakrywać szklaneczki ponad połowę.
gusia1000