Sposób przygotowania:
Rurki z jeżynami i kremem czekoladowymETAP 1:
Przygotuj rurki. Zimne masło i mąkę wyłóż na stolnicę i posiekaj nożem, tak aby składniki się połączyły. Dodaj sól oraz jogurt i dość szybko zagnieć ciasto. Ciasto uformuj w kulę,zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce przynajmniej 2 godziny a najlepiej przez całą noc.
Gotowe ciasto podziel na 4 części, każdą część wałkuj bardzo cienko, a następnie krój ciasto na cienkie paski grubość 1,5/2 cm. Metalowe rurki posmaruj masłem,zaczynając od węższej części nawijaj ciasto ku górnej, szerszej części. Piekarnik nagrzej do 170 stopni (termoobieg), piecz rurki kwadrans aż się zezłocą. Gotowe rurki wystudź i zdejmij z foremek.
Przygotuj krem: Mascarpone zmiksuj dokładnie z kremem czekoladowym i napełnij nim rękaw cukierniczy z końcówką do nadziewania.
Nadziewaj rurki kremem i jeżynami. Wierzch rurek posyp cukrem pudrem. W trakcie upałów przechowuj rurki w szczelnym pojemniku w lodówce.
SylaUla
gosiapiotrek23