Sposób przygotowania:
ciasteczka z ciasta francuskiego
Ciasto wyjmujemy z folii, zdejmujemy pergamin, rozkładamy na desce i każdy płat dzielimy wzdłuż na 3 równe paski, każdy pasek dzielimy na równe kwadraty, powinno ich wyjść ich 4 albo 5
na każdym kwadracie układamy łyżeczkę marmolady (na środku)
rozbijamy do miseczki 2 jajka i roztrzepujemy je widelcem je widelcem
Smarujemy 3 z 4 rogów każdego kwadratu i składamy rogi do środka zaczynając od tego nieposmarowanego, ciastka układamy na blachę wyłożoną pergaminem, smarujemy je jajkiem i posypujemy brązowym cukrem,z wszystkimi
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 jakieś 15 minut do zezłocenia
na każdym kwadracie układamy łyżeczkę marmolady (na środku)
rozbijamy do miseczki 2 jajka i roztrzepujemy je widelcem je widelcem
Smarujemy 3 z 4 rogów każdego kwadratu i składamy rogi do środka zaczynając od tego nieposmarowanego, ciastka układamy na blachę wyłożoną pergaminem, smarujemy je jajkiem i posypujemy brązowym cukrem,z wszystkimi
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 jakieś 15 minut do zezłocenia