Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

ciasteczka z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo proste ciasteczka, nawet początkujący kucharz może je przygotować

ciasteczka z ciasta francuskiego

Składniki:

ciasteczka z ciasta francuskiego

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego,
  • opakowanie marmolady,
  • 2 jajka ,
  • cukier brązowy (z braku laku może być i kryształ)

 

Sposób przygotowania:

ciasteczka z ciasta francuskiego
Ciasto wyjmujemy z folii, zdejmujemy pergamin, rozkładamy na desce i każdy płat dzielimy wzdłuż na 3 równe paski, każdy pasek dzielimy na równe kwadraty, powinno ich wyjść ich 4 albo 5
na każdym kwadracie układamy łyżeczkę marmolady (na środku)
rozbijamy do miseczki 2 jajka i roztrzepujemy je widelcem je widelcem
Smarujemy 3 z 4 rogów każdego kwadratu i składamy rogi do środka zaczynając od tego nieposmarowanego, ciastka układamy na blachę wyłożoną pergaminem, smarujemy je jajkiem i posypujemy brązowym cukrem,z wszystkimi
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 jakieś 15 minut do zezłocenia