Sposób przygotowania:
Ciasteczka kakaowe z czekoladą i orzechami
Czekolady oraz orzechy kroimy na mniejsze kawałki. Do miski przesiewamy sypkie składniki.
Miękkie masło ucieramy z cukrem trzcinowym na puszystą masą. Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Partiami dodajemy przesiane sypkie składniki. Miksujemy do połączenia składników.
Na koniec dodajemy pokrojone czekolady i orzechy. Całość dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy odrywamy porcje ciasta i formujemy zgrabne kulki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
Miękkie masło ucieramy z cukrem trzcinowym na puszystą masą. Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Partiami dodajemy przesiane sypkie składniki. Miksujemy do połączenia składników.
Na koniec dodajemy pokrojone czekolady i orzechy. Całość dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy odrywamy porcje ciasta i formujemy zgrabne kulki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
SylaUla
AniaHania
monikaT83