Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kremami do smarowania.
W misce miksuję masło orzechowe, miękką margarynę,cukier i cukier waniliowy oraz jajko. Następnie do owych zmiksowanych składników dodaję mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli i dalej ucieram. Na sam koniec dodaję krem czekoladowy i jeszcze przez moment miksuję do powstania jednolitej, surowej masy. Blachę z piekarnika wyścielam papierem do pieczenia. Biorę trochę surowego ciasta, roluję go w niedużą kulkę i rozpłaszczam na blaszce. Postępuję tak każdorazowo robiąc kolejne ciasteczka, aż do zużycia surowej masy. Na środku każdego ciastka można odcisnąć widelcem dowolny wzorek, aby ciasteczka urokliwiej wyglądały. Ciasteczka należy piec przez 10 minut w temperaturze 170 stopni. Między ciasteczkami rozkładając je na blaszce należy robić odstępy, bo trochę urosną. Ciasteczek wyszła spora ilość. Po upieczeniu najlepiej przechowywać je w metalowej puszce.