Sposób przygotowania:
Placki twarogowe z jabłkiem i cynamonem bez cukruJabłko:
![Placki twarogowe z jabłkiem i cynamonem bez cukru Placki twarogowe z jabłkiem i cynamonem bez cukru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-twarogowe-z-jablkiem-i-cynamonem-bez-cukru-545519.jpg)
Umyte i obrane jabłko zetrzeć na tarce o średnich lub dużych oczkach.
Masa:
![Placki twarogowe z jabłkiem i cynamonem bez cukru Placki twarogowe z jabłkiem i cynamonem bez cukru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-twarogowe-z-jablkiem-i-cynamonem-bez-cukru-545520.jpg)
Twaróg ze śmietaną utrzeć na gładką konsystencję.
Dodać jajko, mąkę oraz cynamon.
Wszystko razem dokładnie wymieszać i następnie połączyć ze startym jabłkiem.
Smażenie:
![Placki twarogowe z jabłkiem i cynamonem bez cukru Placki twarogowe z jabłkiem i cynamonem bez cukru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placki-twarogowe-z-jablkiem-i-cynamonem-bez-cukru-545522.jpg)
Na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu wykładać odpowiednie porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa = 1 placek.)
Placuszki smażyć z obu stron - aż będą delikatnie rumiane.
Można podawać z ulubionymi dodatkami lu solo.
ciasteczka