Sposób przygotowania:
Makowe choinki przekładane dżemem wiśniowym
Wszystkie produkty poza wiśniowym dżemem umieścić w dużej misce i zagnieść z nich jednolite ciasto (zagniotłam ręcznie). Blachę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia. Partiami za pomocą wałka rozwałkowywać zagniecione ciasto i wycinać w nim foremką kształty (ja wycinałam choinki, ale można wycinać dowolne kształty używając swojej ulubionej foremki). Wycięte ciasteczkowe choinki przekładać na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Blaszkę zapełnioną surowymi jeszcze ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec każdą partię ciasteczek przez 10 minut. Upieczone ciasteczka pozostawiać na chwilę do wystygnięcia. Gdy ciasteczka ostygną przekładać je dżemem wiśniowym (można użyć też innego dżemu, ale wiśniowy świetnie do tych makowych ciasteczek pasuje) czyli brać po dwa ciasteczka, jedno smarować dżemem i przykładać do niego drugie nieposmarowane ciasteczko zlepiając tym samym dwie choinki dżemem. Postępować identycznie przy produkcji wszystkich ciasteczek.