Sposób przygotowania:
Bułeczki orkiszowo-pszenne
Suche drożdże mieszamy z mąkami. Masło roztapiamy. Do mąk dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na równe częsci, formujemy bułeczki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Bułeczki układamy na blaszce. Możemy posmarować mlekiem.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Ciasto dzielimy na równe częsci, formujemy bułeczki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Bułeczki układamy na blaszce. Możemy posmarować mlekiem.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego
![Bułeczki orkiszowo-pszenne Bułeczki orkiszowo-pszenne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-orkiszowo-pszenne-545594.jpg)
![Bułeczki orkiszowo-pszenne Bułeczki orkiszowo-pszenne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-orkiszowo-pszenne-545595.jpg)