Sposób przygotowania:
Ciasteczka z marmoladą z maszynkiPrzygotowanie ciasta:
Twaróg mielony , posiekaną margarynę, przesianą mąkę ze szczyptą soli i cukrem pudrem,żółtko,oraz parę kropli aromatu waniliowego zagniatamy bardzo dokładnie. Ciasto powinno być miękkie i będzie się kleiło do rąk.
Wyciskanie ciasteczek:
Do maszynki z odpowiednią końcówką partiami nakładamy ciasto. Wyciskamy porcje ciasta w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Etap końcowy:
Do środka każdego ciasteczka w kształcie kwiatka nakładamy za pomocą szprycy po odrobinie marmolady.
Pieczenie ciasteczek:
Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 15 min . na złoty kolor. Po upieczeniu ściągamy ostrożnie z blaszki i studzimy.