Natalia Skóra

Natalia Skóra

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Ciastka z maszynki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są bardzo szybkie w przygotowaniu. Co można więcej o nich powiedzieć? Na pewno też to, że mogą leżeć w szczelnym miejscu przez długi czas. Dlatego są idealne dla niezapowiedzianych gości.

Ciastka z maszynki

Składniki:

Ciastka z maszynki

Składniki na ciasto:

  • 400 g mąki pszennej
  • 100 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 200 g masła o temperaturze pokojowej
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki dodatkowe:

  • rozpuszczona czekolada/polewa czekoladowa
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Ciastka z maszynki

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zagnieść na stolnicy. Nakładać porcjami do maszynki do ciastek i wyciskać podłużne paski. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut. Udekorować polewą, lub rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.

Jeżeli macie ochotę możecie do ciasta dodać odrobinę kakao i wyjdą wam kakaowe ciasteczka, równie pyszne!