Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z czekoladąETAP 1:
Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka, szczyptę soli i zimne masło. Masło siekamy nożem wraz z resztą składników, a następnie szybko zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
ETAP 2:
Czekoladę dzielimy na kostki.
ETAP 3:
Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy. Z ciasta wycinamy parzystą ilość dowolnych kształtów, np. kółek.
ETAP 4:
Na połowie wyciętych kółek układamy po 1 kostce czekolady. Kawałki ciasta z czekoladą przykrywamy pozostałymi kawałkami ciasta, zlepiamy brzegi. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 20 minut w 180 st. C.