Sposób przygotowania:
Ciasteczka z masłem orzechowym.
1. Wszystkie skladniki zagniesc, zwinac w walek.
2. Odkrawac kawalki ciasta(wielkosci orzecha wloskiego) formowac kulki ktore nastepnie splaszczac reka, powinno wyjsc okolo 12 ciasteczek.
3. Ukladac ciastka na blasze (mozna wylozyc blache papierem do pieczenia).
4. Piec okolo 10 minut w 180 stopniach C.
5. Ostroznie wyjac blache, pozostawic na niej ciastka do ostygnienia(ciasteczka sa bardzo kruche i gdy sa cieple nie mozna ich przenosic, poprostu sie rozpadaja)
6. Mozna je posmarowac kremem czekoladowym lub jesc same.
Smacznego
2. Odkrawac kawalki ciasta(wielkosci orzecha wloskiego) formowac kulki ktore nastepnie splaszczac reka, powinno wyjsc okolo 12 ciasteczek.
3. Ukladac ciastka na blasze (mozna wylozyc blache papierem do pieczenia).
4. Piec okolo 10 minut w 180 stopniach C.
5. Ostroznie wyjac blache, pozostawic na niej ciastka do ostygnienia(ciasteczka sa bardzo kruche i gdy sa cieple nie mozna ich przenosic, poprostu sie rozpadaja)
6. Mozna je posmarowac kremem czekoladowym lub jesc same.
Smacznego