Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 140
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka są naprawdę przepyszne, takie lekko maślane oraz delikatnie orzechowe i do tego obłędnie pachną.

Ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy

2 blaszki:

  • 200 g mąki pszennej/orkiszowej
  • 100 g masła
  • 100 g masła orzechowego
  • 100 g syropu z agawy

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy

Masa:

Ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy
Ciasto powinno posiadać jednolitą konsystencję.

Składniki na ciasteczka należy umieścić w misce i zagnieść na jednolite ciasto.

Wykrawanie:

Ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy
Ciatka mogą posiadać dowolne kształty i wymiary.

Ciasto rozwałkować na placek o grubości około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty.

Pieczenie:

Ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy
Surowe ciasteczka, które nie zmieszczą się do piekarnika należy trzymać w lodówce.

Ciasteczka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 8 minut w temperaturze 180 stopni.
(Posiadam piekarnik gazowy. Ciastka powinny być zarumienione.)