eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1666]

Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam owsiane ciasteczka z masłem orzechowym, miodem i bakaliami. Ciastka przygotowałam bez mąki i cukru.

Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym

Składniki:

Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym

składniki ciastek

suszone owoce

Sposób przygotowania:

Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym

przygotowanie składników

Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym
Do miski wsypać płatki i dodać pozostałe składniki.

Morele i śliwki pokroić w kostkę. Do dużej miski wsypać płatki owsiane. Do płatków dodać masło orzechowe, miód, jajka, śliwki, morele i żurawinę.

przygotowanie składników cd

Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym
Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na pół godziny.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny żeby płatki napęczniały.

przygotowanie ciasteczek

Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym
Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego z masy owsianej.

Z masy owsianej uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Kulki przełożyć na blachy i spłaszczyć. Wstawić blachy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C z termoobiegiem i piec około 20 minut, aż ciastka się zrumienią. Smacznego!