Sposób przygotowania:
Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowymprzygotowanie składników
![Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-owsiane-eli-z-maslem-orzechowym-530584.jpg)
Morele i śliwki pokroić w kostkę. Do dużej miski wsypać płatki owsiane. Do płatków dodać masło orzechowe, miód, jajka, śliwki, morele i żurawinę.
przygotowanie składników cd
![Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-owsiane-eli-z-maslem-orzechowym-530585.jpg)
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny żeby płatki napęczniały.
przygotowanie ciasteczek
![Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym Ciastka owsiane Eli z masłem orzechowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-owsiane-eli-z-maslem-orzechowym-530586.jpg)
Z masy owsianej uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Kulki przełożyć na blachy i spłaszczyć. Wstawić blachy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C z termoobiegiem i piec około 20 minut, aż ciastka się zrumienią. Smacznego!