Sposób przygotowania:
Ciastka owsiano-kokosowe z masłem orzechowymMasa:
Oba masła, które powinny być w temperaturze pokojowej należy dokładnie utrzeć z cukrem i połączyć z jajkiem.
Następnie powstałą masę dokładnie wymieszać z mąką, płatkami owsianymi, wiórkami, proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną.
Formowanie:
Z ciasta uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.
Każdą kuleczkę obtoczyć w płatkach owsianych, a następnie umieścić na blasze uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
(Ciastek nie należy spłaszczać, ponieważ w trakcie pieczenia same "rozejdą się" na boki.)
Pieczenie:
Ciasteczka należy piec w rozgrzanym piekarniku przez 17-20 minut w temperaturze 180 stopni, a następnie ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
gosiapiotrek23
Di bloguje
gosiapiotrek23 napisał(a):
gusia1000