Sposób przygotowania:
Ciasteczka z ziarnami
Przesiać mąkę na stolnicę, dodać zimne pokrojone masło i wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę i dodać do mąki.
Zagnieść ciasto, uformować kulę i schłodzić w lodówce. Pestki dyni i słonecznika podprażyć na suchej patelni. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyciąć przy pomocy foremki dowolne kształty.
Jajko rozmącić z łyżeczką wody i posmarować nim ciasteczka, posypać pestkami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 10-12 minut.
Zagnieść ciasto, uformować kulę i schłodzić w lodówce. Pestki dyni i słonecznika podprażyć na suchej patelni. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyciąć przy pomocy foremki dowolne kształty.
Jajko rozmącić z łyżeczką wody i posmarować nim ciasteczka, posypać pestkami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 10-12 minut.