Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasteczka z ziarnami słonecznika
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem i smalcem. Dodać płynny miód, cukier puder, żółtka, śmietanę i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować i małą szklaneczką wykrawać ciasteczka. W połowie krążków wyciąć dziurkę. Ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, krążki z dziurką posmarować roztrzepanym jajkiem, wymieszanym z cukrem z wanilią, posypać ziarnami słonecznika.
Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.
Masa: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo adwokat i serek mascarpone. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Zimne ciasteczka przełożyć masą.
Następnie rozwałkować i małą szklaneczką wykrawać ciasteczka. W połowie krążków wyciąć dziurkę. Ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, krążki z dziurką posmarować roztrzepanym jajkiem, wymieszanym z cukrem z wanilią, posypać ziarnami słonecznika.
Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.
Masa: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo adwokat i serek mascarpone. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Zimne ciasteczka przełożyć masą.
mocsłodkości