Sposób przygotowania:
Owsiano-bananowe ciasteczka z ziarnami
Masło rozpuścić w rondelku i odstawić je na chwilę na bok do przestygnięcia. Banany rozgnieść na papkę najlepiej za pomocą widelca. Do miski przesypać mąkę, płatki owsiane i cukier i dodać do nich przestudzone nieco masło, rozgniecione banany, proszek do pieczenia oraz ziarna (słonecznik, sezam i siemię lniane) oraz do wszystkich umieszczonych w misce składników wbić jajka. Wszystkie przełożone do jednej miski składniki wymieszać ręcznie za pomocą łyżki. Blachę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia. Łyżką nakładać na blachę surową jeszcze masę na ciasteczka formując tym samym ciastka. Między ciasteczkami zostawiać odstępy, gdyż ciasteczka sporo urosną. Wstawić blaszkę z rozmieszczonymi surowymi jeszcze ciasteczkami do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez około 15 minut. Po upieczeniu ciasteczka pozostawić chwilę na blaszce, aby się zwarły, nieco stwardniały i się nie rozpadały.