Sposób przygotowania:
Ciasteczko owsiano-bananowe
Orzechy podprażyć na suchej patelni, wysypać na ściereczkę i obetrzeć ze skórki, posiekać. Na tą samą patelnię wsypać płatki owsiane, podprażyć uważając, żeby się nie przypaliły, ostudzić. Banany obrać, rozgnieść widelcem na papkę, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni z termo obiegiem. Masę nałożyć łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując okrągłe, spłaszczone ciasteczka. Piec 20 minut, wyjąć blachę z piekarnika i przy pomocy łopatki odwrócić ciasteczka na drugą stronę. Odwrócone piec jeszcze 10 minut. Wystudzić na kratce kuchennej. Najlepiej zjeść świeże, bo później wilgotnieją.