caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Ciastka awaryjne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealne kiedy goście pukają do drzwi....

Ciastka awaryjne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka awaryjne

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 3 brzoskwinie lub nektaryny
  • 1 jajo
  • cukier puder
  • tłuszcz do blachy

Sposób przygotowania:

Ciastka awaryjne
Każdy płat ciasta podzielić na 6 kwadratów. Owoce umyć, podzielić na ćwiartki (można przedtem obrać je ze skórki). Na każdym kwadracie układać ćwiartkę brzoskwini i składać po przekątnej na pół. Ciastka ukladać na wysmarowanej odrobiną tłuszczu blasze, z wierzchu posmarować roztrzepanym jajem i piec na złoty kolor. Gotowe posypać cukrem pudrem.
Z podanych składników wychodzi 12 sztuk.
Ciastka awaryjne
Każdy płat ciasta podzielić na 6 kwadratów i ułozyć na nich owoce
Ciastka awaryjne
Kwadraty złozyc po przekatnej na pół, posmarować roztrzepanym jajem i upiec
Ciastka awaryjne
Gotowe ciastka odłozyc do wystudzenia i posypać cukrem pudrem