Sposób przygotowania:
Ciastka na kisielu
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i posiekać z margaryną na wiórki ostrym długim nożem. Wbić cztery żółtka i zamieszać widelcem, dodając kisiel w proszku, śmietankę, cukier oraz cukier waniliowy. Wyrabiać i zagnieść w kulę. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Piekarnik nagrzać do temp .200 st. C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować niezbyt cienko ok.1 cm. grubości i wykrawać szklanką lub radełkiem ząbkowanym kształty. Układać ciastka na blasze 3 cm. od siebie. Wstawić blachę do piekarnika i piec 10-20 min. ciastka. Po upieczeniu wyjąć blachę, zsunąć ciastka na tacę i kłaść następną turę, aż do wyczerpania zapasów ciasta lub zamrozić połowę ciasta na kolejny raz.