Sposób przygotowania:
Ciastka na syropie klonowym
Jajka ugotować na twardo,przelać wodą zimną,obrać i wyjąć żółtka z białek,dzięki czemu ciasto będzie bardziej kruche.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,posiekać z masłem lub margaryną ostrym nożem,dodać pokruszonych żółtek,cukru,pół szklanki syropu klonowego oraz garstka obranych i posiekanych orzeszków sojowych lub uprażonych ziemnych.Ciasto można wyrobić na stolnicy lub w misie szklanej ręką.Rozgrzać piekarnik do 190-200 st.C,blachę natłuścić oraz wyłożyć papierem do pieczenia.Ciasto kłaść łyżką w średnie kopki w 3 cm.odstępie.Wstawić blachę z ciastkami na 10-12 min. do gorącego piekarnika.Po upieczeniu wyjąć blachę,a ciastka przełożyć szczypcami kuchennymi na talerz.