Sposób przygotowania:
Sasanki w czekoladzieETAP 1:
Płatki owsiane oraz sezam blendujemy aby uzyskać mniejsze kawałki.
ETAP 2:
Do pokruszonych płatków i ziaren sezamu dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier i pokrojoną na kawałki margaryny oraz mleko.
Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny.
ETAP 3:
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5 mm i za pomocą szklanki wykrawamy okrągłe ciasteczka.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut.
ETAP 4:
Czekoladę kruszymy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki, która ustawiamy na garnku z wodą. Rozpuszczamy na małym ogniu.
ETAP 5:
Jedną stronę ciastka smarujemy rozpuszczoną czekoladą. Układamy na kratce aby czekolada zastygla.