Sposób przygotowania:
Kokilki cytrynowe z ananasem
1) Do miski wsypujemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia, wbijamy jajko i wlewamy maślankę cytrynową.
2) Wszystko razem łączymy za pomocą miksera.
3) Cytrynę sparzamy, przekrajamy na dwie połowy i wyciskamy z nich sok do zmiksowanej masy. Skórkę z dwóch połówek trzemy na tarce do masy.
4) Miksujemy i dodajemy cukier cytrynowy oraz cukier biały.
5) Ponownie miksujemy i przekładamy połowę masy do kokilek.
6) Na masę układamy kawałki ananasa.
7) Na górę wylewamy resztę masy i układamy kawałki ananasa.
8) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
2) Wszystko razem łączymy za pomocą miksera.
3) Cytrynę sparzamy, przekrajamy na dwie połowy i wyciskamy z nich sok do zmiksowanej masy. Skórkę z dwóch połówek trzemy na tarce do masy.
4) Miksujemy i dodajemy cukier cytrynowy oraz cukier biały.
5) Ponownie miksujemy i przekładamy połowę masy do kokilek.
6) Na masę układamy kawałki ananasa.
7) Na górę wylewamy resztę masy i układamy kawałki ananasa.
8) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.