gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ciastka półfrancuskie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ciasteczka idealne do kawy

Ciastka półfrancuskie 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka półfrancuskie 4

 

 

  • białko do smarowania
  • gruby cukier do posypania

Sposób przygotowania:

Ciastka półfrancuskie 4
Na stolnicę dajemy mąkę robimy dołek, dodajemy resztę pozostałych składników - zarabiamy energicznie ciasto. Przygotowane ciasto wkładamy do woreczka odkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość pół centymetra i wycinamy ciasteczka dowolnymi foremkami. Wycięte ciasteczka układamy na posmarowanej blaszce smarujemy białkiem posypujemy grubym cukrem. Ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 200.
Ciastka półfrancuskie 4
Składnik kładziemy na stolnicy zarabiamy ciasto
Ciastka półfrancuskie 4
Ciasto wkładamy do woreczka odkładamy do lodówki
Ciastka półfrancuskie 4
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy wycinamy ciastka
Ciastka półfrancuskie 4
Ciastka pieczemy w rozgrzanym piekarniku na rumiano

Tagi:

ciastka deser