Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z prażonymi jabłkami
Jabłka obrać, pokroić. Rozgotować z dodatkiem cukru, a następnie ostudzić. Dodać cynamon i bułkę tartą, wymieszać dokładnie.
Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru, 2 łyżkami mąki i 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawić na pół godziny. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować, posmarować masą. jabkową i zwinąć w rulon. Pokroić i rozłożyć na papierze do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia na kolejne pół godziny. Następnie posmarować roztrzepanym białkiem i posypać sezame. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut.
Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru, 2 łyżkami mąki i 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawić na pół godziny. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować, posmarować masą. jabkową i zwinąć w rulon. Pokroić i rozłożyć na papierze do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia na kolejne pół godziny. Następnie posmarować roztrzepanym białkiem i posypać sezame. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut.
robaczek