Sposób przygotowania:
Ciasteczka orzechowe z czekoladą
Orzechy drobno mielimy. Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem i szczyptą soli. Do utartych składników dodajemy zmielone orzechy oraz groszki czekoladowe. Następnie na przemian dodajemy przesianą mąkę i śmietanę. Miksujemy do połączenia składników.
Z powstałego ciasta odrywamy porcje masy wielkości orzecha i formujemy kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy.
Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st. przez około 15 minut. Upieczone i ostudzone ciasteczka dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą oraz posypką.
Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Z powstałego ciasta odrywamy porcje masy wielkości orzecha i formujemy kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy.
Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st. przez około 15 minut. Upieczone i ostudzone ciasteczka dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą oraz posypką.
Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
redakcja
misia5
Dziękuję :)
misia5
Bardzo mi miło :)
misia5
Dziękuję :)
misia5
Zapraszam :)