Sposób przygotowania:
Makaroniki z kremem
Na papierze do pieczenia odrysować od kieliszka kółka wielkości makaroników.
W misce połączyć ze sobą mąkę migdałową i cukier puder. Podzielić na dwie części. Białka ubić na sztywno z cukrem. Podzielić na dwie części.
Do jednej części białek dodać różowy barwnik, do drugiej granatowy. Wymieszać. Każdą część połączyć szpatułką z wydzieloną częścią mąki migdałowej z cukrem pudrem.
Masy przełożyć do rękawów cukierniczych i wyciskać je na wcześniej przygotowany papier do pieczenia. Odstawić na godzinę do wysuszenia. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 16 minut.
Krem 1: Masło ubić na sztywno, partiami dodawać cukier puder. Miksować. Przełożyć makaroniki.
Krem 2: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Śmietankę podgrzać nie doprowadzając do zagotowania, przelać do czekolady, wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia i przełożyć makaroniki.
W misce połączyć ze sobą mąkę migdałową i cukier puder. Podzielić na dwie części. Białka ubić na sztywno z cukrem. Podzielić na dwie części.
Do jednej części białek dodać różowy barwnik, do drugiej granatowy. Wymieszać. Każdą część połączyć szpatułką z wydzieloną częścią mąki migdałowej z cukrem pudrem.
Masy przełożyć do rękawów cukierniczych i wyciskać je na wcześniej przygotowany papier do pieczenia. Odstawić na godzinę do wysuszenia. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 16 minut.
Krem 1: Masło ubić na sztywno, partiami dodawać cukier puder. Miksować. Przełożyć makaroniki.
Krem 2: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Śmietankę podgrzać nie doprowadzając do zagotowania, przelać do czekolady, wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia i przełożyć makaroniki.