Sposób przygotowania:
CiastkaFrancuskie z bananami,czekoladą i
1. Banana przekroić wzdłuż a następnie w krążki. Czekoladę pokroić/ pokruszyć na drobne kawałki. 2. Ciasto należy rozwinąć i pokroić na kwadratowe części. 3. W rogu każdego kawałka ułożyć (w zależności od wielkości) ok. 2 kawałki banana, 2 kawałki czekolady oraz pół łyżeczki dżemu. 4. Złożyć kawałek ciasta na pół tak, aby powstał trójkąt. Nałożone na siebie brzegi ciasta najwygodniej jest scalić przygniatając je widelcem. [polecam zerknąć do zdjęć jeśli mój opis jest niezrozumiały] 5. Ciastka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i posmarować je roztrzepanym jajkiem przy pomocy pędzelka. 6. Piec w temperaturze 200 C do momentu aż ciastka będą rumiane (ok. 20 minut)