czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ciasto bananowo - czekoladowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem bananów, konsystencją przypomina amerykańskie Brownie. Zdecydowanie lepsza niż kupny batonik czy czekolada.

Ciasto bananowo - czekoladowe

Składniki:

Ciasto bananowo - czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bananowo - czekoladowe
Czekoladę połamać na kawałki i wraz z masłem stopić na bardzo małym ogniu lub parze. Do ciepłej masy dodać przesianą mąkę oraz cukier. Dokładnie wymieszać. Dodać jajka, wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany, całość dokładnie połączyć. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki o wym. 24x24cm. Piec około 35 minut w temp. 160-170st. Przed podaniem można oprószyć kakao.

Tagi:

ciasto banany