Sposób przygotowania:
Pyszne dyniowe babeczki
Dyni Hokkaido nie trzeba obierać, myję ją , wycinam nasiona i ścieram na grubszych oczkach.
Przygotowuję potrzebne składniki. W misce łączę jajka z cukrem i olejem, dodaję przesiane suche składniki , mieszam, na koniec dodaję dynię i łączę całość.
Do przygotowanych foremek nakładam po pełnej łyżeczce ciasta , następnie krem bananowy i reszta ciasta na wierzch.
Piekę jakieś 25 minut w 175 st.C
Ciasta wystarcza a 18 babeczek .
Przygotowuję potrzebne składniki. W misce łączę jajka z cukrem i olejem, dodaję przesiane suche składniki , mieszam, na koniec dodaję dynię i łączę całość.
Do przygotowanych foremek nakładam po pełnej łyżeczce ciasta , następnie krem bananowy i reszta ciasta na wierzch.
Piekę jakieś 25 minut w 175 st.C
Ciasta wystarcza a 18 babeczek .
gosiapiotrek23
zbysiowa
Dziękuję :)