Sposób przygotowania:
Tort mega czekoladowy
Biszkopt: Jaja wbić do misy dodać cukier oraz cukier waniliowy. Miksować na wysokich obrotach aż cukier się całkowicie rozpuści a masa będzie napowietrzona.
Do ubitych jaj dodać olej oraz obie mąki przesiane przez sitko razem z kakao. Delikatnie wymieszać, przełożyć do tortownicy 24 cm. i piec w temp.180 stopni około 50 min. Wystudzić i pokroić na 4 równe ciasta.
Krem: Żółtka, cukier puder oraz czekoladę ubić na parze. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać zimną masę czekoladową i dokładnie wymieszać.
Kremem przełożyć biszkopty i obsmarować boki tortu.
Wierzch tortu: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej śmietankę delikatnie wymieszać i oblać cały tort. Udekorować wg. uznania.
Do ubitych jaj dodać olej oraz obie mąki przesiane przez sitko razem z kakao. Delikatnie wymieszać, przełożyć do tortownicy 24 cm. i piec w temp.180 stopni około 50 min. Wystudzić i pokroić na 4 równe ciasta.
Krem: Żółtka, cukier puder oraz czekoladę ubić na parze. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać zimną masę czekoladową i dokładnie wymieszać.
Kremem przełożyć biszkopty i obsmarować boki tortu.
Wierzch tortu: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej śmietankę delikatnie wymieszać i oblać cały tort. Udekorować wg. uznania.
szpileczka