Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Ciasto bez pieczenia 3 bit (bez budyniu)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i prosty deser, który przygotujesz w zaledwie 20 minut. Ciasto składa się z herbatników, kajmaku oraz masy na bazie kremówki raz serka mascarpone.

Ciasto bez pieczenia 3 bit (bez budyniu)

Składniki:

Ciasto bez pieczenia 3 bit (bez budyniu)

 

  • 500 g mascarpone
  • 500 g śmietanki kremówki 30-36%
  • 400 g masy krówkowej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 x 18 herbatników
  • Dodatkowo:
  • czekolada/posypka czekoladowa

Sposób przygotowania:

Ciasto bez pieczenia 3 bit (bez budyniu)
Dno formy o wymiarze 30 x 30 cm wyłożyć warstwą ciastek (18 sztuk). Herbatniki posmarować masą krówkową (w razie potrzeby masę krówkową delikatnie podgrzać, aby lepiej się rozsmarowywała). Na masie krówkowej ponownie ułożyć warstwę herbatników (18 sztuk).

Krem:

W misce umieścić serek mascarpone, kremówkę oraz cukier puder. Wszystko razem zmiksować stabilny krem o gładkiej konsystencji.

Następnie na ciastka wyłożyć 2/3 kremu i ułożyć ostatnią warstwę herbatników (18 sztuk). Ciastka posmarować resztą kremu i posypać czekoladą bądź posypką. 3 bit można od razu jeść, podania, alej wolę jak ciastka są miększe, więc wstawiam go do lodówki minimum na 30-60 minut.