Sposób przygotowania:
Ciasto bez pieczenia 3 bit (bez budyniu)
Dno formy o wymiarze 30 x 30 cm wyłożyć warstwą ciastek (18 sztuk). Herbatniki posmarować masą krówkową (w razie potrzeby masę krówkową delikatnie podgrzać, aby lepiej się rozsmarowywała). Na masie krówkowej ponownie ułożyć warstwę herbatników (18 sztuk).
Krem:
W misce umieścić serek mascarpone, kremówkę oraz cukier puder. Wszystko razem zmiksować stabilny krem o gładkiej konsystencji.
Następnie na ciastka wyłożyć 2/3 kremu i ułożyć ostatnią warstwę herbatników (18 sztuk). Ciastka posmarować resztą kremu i posypać czekoladą bądź posypką. 3 bit można od razu jeść, podania, alej wolę jak ciastka są miększe, więc wstawiam go do lodówki minimum na 30-60 minut.
Krem:
W misce umieścić serek mascarpone, kremówkę oraz cukier puder. Wszystko razem zmiksować stabilny krem o gładkiej konsystencji.
Następnie na ciastka wyłożyć 2/3 kremu i ułożyć ostatnią warstwę herbatników (18 sztuk). Ciastka posmarować resztą kremu i posypać czekoladą bądź posypką. 3 bit można od razu jeść, podania, alej wolę jak ciastka są miększe, więc wstawiam go do lodówki minimum na 30-60 minut.