Sposób przygotowania:
Klasyczne ciasto 3 bit
1. Masa budyniowa: 1 ½ szkl. mleka zagotować z cukrem. W reszcie mleka rozpuścić mąki i żółtka, dokładnie wymieszać. Wlać do gotującego się mleka, gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać budyń, cały czas miksując, do uzyskania puszystego kremu. 2. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan – fixem. 3. Herbatniki wyłożyć na spód formy o wymiarach 34x23cm. Wysmarować je kasą krówkową i przykryć warstwą herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową i znów przykryć herbatnikami. Na górę ciasta wyłożyć bitą śmietanę. Posypać startą czekoladą. Schłodzić około 2 godzin do stężenia mas. Smacznego!