Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z jagodami i kruszonką
Jagody myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Do miski wkładamy wybite jajka, jogurt, olej, cukier waniliowy, cukier i miksujemy do połączenia. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, ponownie miksujemy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy kasza manną.
Wszystkie składniki na kruszonkę wkładamy do miski i zagniatamy. Na ciasto wykładamy jagody i posypujemy kruszonką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Wszystkie składniki na kruszonkę wkładamy do miski i zagniatamy. Na ciasto wykładamy jagody i posypujemy kruszonką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.